STM700

  Sokcsatornás mikroprocesszoros vezérlésű multiplayback stúdiómagnó.  A 8 csatornás változat 1", a 16 és a 24 csatornás pedig 2" széles szalaggal működik. Felépítése a jól bevált modulrendszert követi. Prototípusban létezett 1" 4 sávos változat is, de hogy készült e belőle másik példány, arról nincs információm.A futómű

 Főmotor vezérlőáramköre elvét és a felhasznált alkatrészeket tekintve gyakorlatilag azonos a 600-as típuséval. A különbség az etalon frekvenciát szolgáltató generátorban van. Ennél a típusnál a motor vezérlőfrekvenciáját a processzorkártyán elhelyezett programozható időzítő- számlálóáramkör állítja elő. Ez lehetővé teszi hogy motor fordulatszámát a vezérlőfrekvencia változtatásával a névlegestől eltérő értékekre is beállíthassuk /varispeed/.  A 600-asokban használt, a húzómágnesek egyenletes sebességű mozgatását biztosító "mágneslassító" kapcsolás változatlanul megtalálható ennél a típusnál is.

 A futómű vezérlőáramkörei és a tápegységek a vázba épített rekeszek alsó sorában találhatók.

Hangfrekvenciás áramkörök

 A többi típustól eltérően a felvevő- és lejátszó erősítő, a szinkron lejátszó erősítő, a törlőfej meghajtó végfokozata és az előmágnesező erősítő egy panelen került elhelyezésre1. Kiépítéstől függően 8, 16 vagy 24 kártya található a gépben.

 A kivezérlésmérőket tartó előlap előrebuktatásával hozzáférhetünk a kártyánként 8 csatorna VU mérőjének meghajtó erősítőjét tartalmazó panelekhez.

A törlőfrekvencia 83, az előmágnesezés 166kHz-en működik.

Folyt. köv.